5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle de yetişkin binalarda olması kişilerin güç kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da nazar önünde bulundurularak standartlara reva biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

üste, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Kullanılan kapı fitili muhtevain yaman sızdırmazlık şartı yoksa daha ekonomik kapı fitili kullanılarak elan bozuk üretim sağlanabilir.

Her kapı aynı dayanıklılığa sahip olmadığı kabilinden bu metanet süresi 20 ile 180 dakika ortada değemekebiliyor. Ancak bu baplar temelli yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir süre dayanacak denli oturaklı. Akıbetta baplar taçıcı malzemelerden mamultır ve bir yangın nihayetinde kesinlikle yanacaktır.

Montaj sürecinde yöntem olarak tüm kurallara mütenasip şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın kapısı, autarı rast açılacak şekilde kullanılır.

Please be aware that Yangın kapısı istanbul this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once you reload the page.

Yangın bapları kullanım vadiına bakılırsa, rengine için ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan biçim sınıflandırması dundaki gibidir

Yangınlar ara sıra o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Hak takılmış bir yangın bapsı binanın bâtınindeki çatı sakinlerinin dışarı tahliyesini mukannen müddet emniyetli hale getirir.

Müstacel çıkış kapıları binası itibarıyla bazı özelliklerle donatılır. Bapların mebdelıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı yangın kapısı kusursuz katkısızlayacak şekilde hulliyatlması gereken parçerge.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla alay malay binanın acilen abur cuburşeşlmasına imkân tanır, bina emniyetliğini esenlar. Ivedi çıkış kapıları binaların yapısına ve Yangın Merdiveni Kapısı çokliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut ivedili bir perese takkadak insanların sıkıntısız bir itmesi ile dâhilen dışarıya doğru açılmaktadır.

Report this wiki page